dilluns, 16 de febrer de 2015

Toca toca rèptils

TALLER DE REPTILS

 El proper dijous tots tres grups de primer disfrutarem d'una activitat excepcional que ens venen a fer al centre. Aquí teniu una descripció de la pròpia empresa. Ja els coneixem perque han vengut durant el primer trimestre al curs de tercer.
Jo introduiré un canvi: ALGUNS ALUMNES FARAN ELLS  LES EXPLICACIONS DE CADA ANIMAL QUE CONEGUIN i la MONITORA JUST HAURÀ DE COMPLETAR LA INFORMACIÓ. TENIM UNS INFANTS MOLT BEN PREPARATS.
Asunto: Activitat Mediambiental (en el propi centre) taller de rèptils / amfibis (vius) i el problema del seu abandonament a la Natura

Per als centres que no coneixen el nostre taller, hi resumim breument: En primer lloc i probablement per a vostès el més important: l'activitat es REALITZA AL PROPI CENTRE, no hi ha cap desplaçament per part dels alumnes. 
Al taller, presentem una sèrie de RÈPTILS VIUS, explicar-ne les característiques a la vegada que els alumnes les poden veure i TOCAR¡¡¡. Mostrem tortugues de terra, d'aigua, llangardaixos, serps, camaleons i també hem ampliat amb un parell d'amfibis, un de molt curiós per la seva grandària: una granota toro africana i l'altre per l'espectacular del seu colorit i el que implica: una granota punta fletxa (les famoses granotes verinoses).
Si tenim temps podem mostrar com a simple curiositat, alguns invertebrats, com ara un insecte fulla, un aràcnid o un escorpí de considerable grandària, no cal dir que tots els animals són completament inofensius, inclosa la granota punta fletxa (menció especial del perquè és inofensiva, encara que tingui la consideració del vertebrat més verinós del món).
Tot i que el taller està enfocat bàsicament al coneixement dels rèptils, no perdem oportunitat de parlar també sobre la NECESSITAT DE NO TENIR AQUESTS ANIMALS COM MASCOTES (moda molt estesa actualment) posant l'accent en el dany que es causa a la nostra naturalesa i fauna autòctona el fet l'abandonament massiu d'aquests animals quan els amos es cansen dels mateixos.

Els pas algunes fotos dels nostres animals: